Het diner wordt georganiseerd door dorpsbewoners die het leuk vinden om andere dorpsbewoners te leren kennen. Er zit geen vereniging of andere organisatie achter. We organiseren het diner ongeveer twee keer per jaar, in het voorjaar en het najaar. Alle inwoners van Maarn en Maarsbergen zijn welkom. De adressen zijn hooguit een minuut of 10 fietsen uit elkaar, dus je zit snel weer aan de volgende gang.
Aan de deelnemers vragen we een kleine financiƫle bijdrage. Hiervan betalen we drankjes bij de start en de eindborrel. Ook kopen we hiervan materialen voor de aankleding, zoals de welkomsttasjes en kaartjes met adressen. Er wordt geen winst gemaakt. Ongeveer twee weken voor het event ontvang je een tikkie-link. Zodra je betaling binnen is, is je inschrijving definitief.
We starten en eindigen op een gezamenlijke locatie. Bij de start krijg je een welkomstdrankje, en een tasje met daarin het adres van je eerste gang. Als je zelf gastvrouw of -heer bent van de eerste of de tweede gang, vind je in het tasje ook een envelop. Deze maak je pas open aan het eind van de gang bij jou thuis, want daarin zitten de adressen waar jij en je gasten de volgende gang hebben. Zo is het steeds voor iedereen een verrassing waar en bij wie je aan tafel zit. Na de laatste gang verzamelen we weer op een gezamenlijk eindpunt, waar we gezellig nog een drankje drinken. Hiervoor zitten drankbonnen in het welkomsttasje. Het leuke is dat je dan iedereen weer ziet die je bij de eerste, tweede en derde gang bent tegengekomen. Zo kun je die mensen opzoeken met wie je nog wat langer door wil praten.
De voorlopige planning is als volgt:
De start- en eindlocatie worden kort voor het event bekend gemaakt, zodat iedereen weet waar ie moet zijn.
Niet iedereen is een chefkok, en dat is ook niet waar het om draait. Er zijn mensen die het leuk vinden om helemaal los te gaan in de keuken, anderen gaan weer tot het uiterste met de aankleding. Doe waar je zelf zin in en tijd voor hebt, het gaat om de gezelligheid en elkaar leren kennen. Iets simpels is ook helemaal goed.
Omdat iedereen steeds ergens anders eet, kom je ongeveer tegelijk met je gasten aan bij je huis. Je hebt dus niet heel veel tijd om dan nog te koken. Je kunt je gerecht van tevoren voorbereiden, zodat je het alleen nog even hoeft op te warmen. Of je kunt een ovenschotel maken, en de oven timen zodat je gerecht precies op tijd klaar is.
Enkele dagen voor het event krijg je te horen voor welke gang je bent ingedeeld, voor hoeveel personen, en of er dieetwensen zijn. Wie er precies komen eten blijft tot het laatste moment een verrassing.
Zou je zelf ook eens een Burendiner willen organiseren, met je dorp, je buurt of je sportvereniging? We denken graag mee! We hebben het draaiboek al klaar liggen, hebben uitgedacht hoe je de beste tafelschikking maakt, en de adressenkaartjes voor de deelnemers zijn in een handomdraai gegenereerd. Hulp nodig, tips, of gewoon even sparren? Of heb je nog andere vragen? Neem contact met ons op en we denken graag mee!